אתר שיוכל לענות על הצורך שלנו בלמידה, ויאפשר לקיים את השימוש הנדרש.לפי פרופסור נחמיאס ופרופסור דוד מיודוסר "שילוב אינטרנט בחינוך" 2001, המודלים לסביבות הוראה מבוססות אינטרנט, מסווגים לארבעה שימושים עיקריים באינטרנט:
1. אתר המספק מידע: אנציקלופדיות, ספריות דיגיטאליות, אתרי ענק סביב נושא, עצמיי למידה...
2. אפשר תקשורת:אתר המספק עזרה מקוונת בלימודים מרחוק, הרצאות אלקטרוניות, רשתות תלמידים, קורסים משלבי אינטרנט.
3. מדיום ליצירה.
4. מגמות נוספות: מותאם לתוכניות הלימודים, למידה שיתופית, קהילות למידה, שפה חזותית, למידה מרחוק.
אתר חינוכי טוב צריך להיות מותאם לסטנדרטים של העידן הדיגיטאלי ושימוש בטכנולוגיות המידע. יש צורך לראות וליהנות מהמידע שמוצג הממחיש את צורות הביטוי החדשות המתאפשרות באתרים מקוונים. צג המחשב שיאפשר את ניצולו גם כמעבדת התנסות, המחשות ויזואליות, אנימציות, סימולאציות, השתתפות חווייתית, שמיעה קולית ואינטראקטיביות. הבאה לידי ביטוי בשיתופו של הלומד כמעַיֵין פעיל וכמגיב בזמן אמת לתכנים.
יש צורך שהטקסטים יותאמו לפורמט לקריאה דרך צג המחשב, וליצור "הרמוניה" בין הטקסט הכתוב לבין הדרך בה הוא מוצג בפני צרכני המידע על גבי צג המחשב באתר הרשת (יורם עשת וניצה גרי, 2007)
כשאני בוחרת אתר חינוכי טוב עלי להסתכל גם על בית הספר, המורים והתלמידים מה האתר צריך לספק למערכת. היערכות בית הספר לשילוב סביבה מקוונת בהוראה ובלמידה היא אתגר המממש הלכה למעשה בית ספר שבו מתקיימות פעילויות הוראה ולמידה מקוונות כחלק מסדר היום הפדגוגי-ארגוני, המרכז את ההתנהלות הארגונית והפדגוגית באמצעות סביבה מקוונת. סביבה מקוונת הכוללת אתרים חינוכיים ברשת מעניקים יתרונות משמעותיים כשמדובר בפעילות אישית במידע מגוון, נגיש, בו יש צורך להפעיל בחירה אישית, כמו גם ללמידה שיתופית. אתר חינוכי טוב מאפשר להשקיע פחות אנרגיה באיסוף המידע, ויש אנרגיה מספיקה ללימוד עצמו. שימוש בסביבה מקוונת מביאה לשינוי המבנה הארגוני של בית הספר המביא לביטול עיקרון אחדות הזמן והמקום ומתן מרחב פעילות ותכנון לתלמידיו ומוריו להגדיר תוכניות לימודים שיתקיימו גם במסגרת החוץ בית-ספרית, (אבירם, ר., 2000; טל, ר.,1999; נחמיאס,ר. ומידוסר,ד.,2001; סלומון, ג., 2000; שרן, 1998 ו-Cuban, 1988 בתוך טל, ר., 1999; Harasim,2000). כך שאתר חינוכי טוב צריך לענות על הדרישות שצוינו.